Oili Kuusinen kiittelee Janne Kuusiston tekevän täsmälleen sen työn, mitä taloyhtiö tarvitsee.

Lämmin kesäinen aurinko lepää Isoarontiellä sijaitsevan kymmenen asuntoa käsittävän rivitalon uudella peltikatolla. K3-isännöinnin Janne Kuusisto ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Oili Kuusinen ihastelevat kesällä 2019 valmistunutta katetta tyytyväisinä.

– Kattotyöt alkoivat viime kesäkuussa ja valmista tuli käytännössä kahdessa viikossa, jonka jälkeen tehtiin vielä viimeistelytöitä. Tämän lisäksi toteutettiin roska-astioiden päälle katos ja varastojen pienet katot sekä rännien uusimiset ja erilaisia maalaustöitä, Kuusinen kertoo.

– Remontin yhteydessä saimme jokaisen asunnon katolle omat tarkastusluukut ja palo-osastoinnit. Näin saimme parannettua huomattavasti turvallisuutta, sillä tällöin mahdollinen tulipalo ei pääse leviämään asunnosta toiseen.

Janne Kuusisto keräsi kattotyölle seitsemän eri tarjousta, joista taloyhtiö valitsi hinta-laatu-suhteeltaan parhaan vaihtoehdon.

Aiemmin asuntojen suojana oli mineriittikatto. Alkuperäinen tasakatto oli muutettu 1980-luvulla harjakatoksi, jonka mineriittilevyjä naulattiin muutama vuosi sitten uudelleen. Kokonaisuudesta löytyi kuitenkin halkeamien aiheuttamia mahdollisia tulevia vuotokohtia, joten katteen uusiminen osoittautui ajankohtaiseksi.

– Taloyhtiön hallitus valtuutti meidät isännöitsijänä pyytämään tarjouksia, joita kerättiin yhteensä seitsemältä eri toimijalta. Hintahaarukka oli iso, sillä puhuttiin noin 20 000 – 30 000 euroin hintaeroista, Kuusisto taustoittaa.

Taloyhtiön alkuperäinen ajatus oli uusia kate tiilellä, mutta mineriittilevyt vaihtuivatkin peltiin.

– Vertailimme hallituksessa tiili- ja peltikattoja sisältäneitä tarjouksia. Näiden pohjalta tulimme siihen tulokseen, että peltikatto on kaikilta osin paras vaihtoehto. Teimme täysin yksimielisen päätöksen ja ratkaisu on osoittautunut oikeaksi, Kuusinen sanoo.

K3-isännöinti takaa asiakkailleen huoletonta ja sujuvaa taloyhtiöelämistä.


Remontit nostavat asuntojen arvoa

Urakoitsijaksi valikoitui luvialainen Rakennusliike Haapa-aho. Kyse oli kokonaisvastuu-urakasta, eli urakoitsija vastasi luvista, valvonnasta, materiaaleista ja toteutuksesta. Toki Kuusisto kävi valvomassa työtä tilaajan eli taloyhtiön puolesta.

– Kokonaisvastuu-urakka oli erittäin kätevä tapa, joka toimi kuin unelma. Työt aloitettiin päivittäin aamukahdeksalta ja lopetettiin iltapäivällä neljän aikaan, jopa telineiden kasauksessa huomioitiin tarkoin asumismukavuus. Remontti ei haitannut asumista millään tavalla, Kuusinen kiittelee.

– Porukkaa oli töissä paljon ja hommat etenivät vauhdilla. Tärkeää oli myös se, että yksi yrittäjäveljeksistä oli itse mukana käytännön työssä. Tällöin kuka tahansa asukkaista sai heti vastaukset mahdollisesti mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Työnjälki on kerännyt asukkailta kehuja ja kiitosta. Kiinteistönvälittäjänä työskentelevä Kuusinen muistuttaa kunnostustöiden nostavan aina asuntojen arvoa.

– Ostajat arvostavat turvallisuustekijöitä, kuten palo-osastointeja, sekä uusia kestäviä ja ulkonäöllisiä seikkoja. Uuden katon lisäksi meidän taloyhtiössämme on esimerkiksi maalattu talot yhtenäisiksi ja selkeiksi, sekä uusittu aidat, Kuusinen sanoo.

Saumattoman yhteistyön takaa se, että Janne Kuusisto tuntee taloyhtiön ja sen asukkaat.


Välittäminen välittyy teoista

K3-isännöinti on vastannut Isoarontie 20:n isännöinnistä nyt viiden vuoden ajan. Janne Kuusisto on kyseisen taloyhtiön ensimmäinen ammatti-isännöitsijä.

– Tänä päivänä lainsäädäntö ja vastuut ovat laajat ja ne laajenevat koko ajan, joten mielestäni isännöinti kannattaa antaa ammattilaisten hoidettavaksi riippumatta siitä, minkä kokoinen taloyhtiö on kyseessä. Myös hyvin hoidetut talousasiat näkyvät suoraan asuntojen arvossa, Kuusinen painottaa.

– Jannella on taloyhtiömme asukkaiden kanssa samanlainen ajatustapa. Tämän tärkeys näkyy monessa asiassa. Hän huolehtii meidän tarpeistamme, on kyse sitten talkoissa tarvittavista lavoista tai ruohonleikkurin huollosta.

Remontin yhteydessä jokaisen asunnon katolle tehtiin omat tarkastusluukut ja palo-osastoinnit.

K3-isännöinniltä jokainen taloyhtiö saa tarpeidensa mukaista yksilöllistä palvelua. Kuusinen kiittelee ripeää ja joustavaa yhteistyötä, jonka tuttu paikallinen toimija pystyy tarjoamaan.

– On helppoa, kun minulla on yksi ihminen, eli tässä tapauksessa Janne, jonka kanssa voin toimia. Hänet saa aina kiinni suorasta numerosta käytännössä mihin kellonaikaan tahansa. Hän myös tuntee meidän taloyhtiömme ja kaikki asukkaat, mikä varmistaa saumattoman yhteistyön.

Hyvän isännöitsijän rooli näkyy vahvasti myös remonteissa. Kuusinen kertoo, että heidän taloyhtiössään tehdyssä kattourakassa ei haettu halvinta urakoitsijaa, vaan hinta-laatusuhteeltaan parasta vaihtoehtoa.

– Janne tekee täsmälleen sen työn, mitä taloyhtiö tarvitsee. Esimerkiksi tässä urakassa tykkään siitä, että hän toi meille peräti seitsemän eri tarjousta ja kävi monet kerrat työmaalla valvomassa meidän etuamme. Se, että Janne haluaa etsiä meille parhaan mahdollisen ratkaisun, kertoo hänen välittävän meistä, Kuusinen sanoo.